Mange mener at smykker kun er til kvinder, men det er ikke helt rigtigt, for igennem tiden har mænd altid været iført en form for smykker. Uanset om du tænker på en unik gestus til farsdag, Valentinsdag eller bare fordi, så læs med her og lad dig inspirere.

Moderne halskæder til mænd

Ofte kan smykker være med til at fuldende et look. Derfor er det ikke kun forbeholdt kvinder at gå med halskæder, armbånd og ringe. Et stort flertal af mænd anvender smykker til at forstærke udtrykket i deres outfit. Har du eksempelvis en simpel t-shirt på, kan du forstærke dit look ved at tilføje nogle lange halskæder, så de skaber blikfang på en helt bestemt måde. Mænd kan bruge smykker både til festlige begivenheder, men også til neutralt brug i hverdagen. Skal du i byen kan du vælge en halskæde, som er stor eller flere på én gang, som giver et samlet udtryk. Skal du derimod på arbejde, vil det vær en god ide at kunne tone dem lidt ned med en neutral halskæde.

Smykker til mænd

Kulturelt og historisk set, har sigøjnere og pilgrimme været iført mange forskellige halskæder, der giver et interimistisk udtryk. Derudover har mandlige musikere, ofte ringe og armbånd på og i dag er unisex blevet meget in. Ligestillingen af kønnene er noget, som mange håndhæver uanset om det er indenfor modebranchen eller smykkebranchen. Derfor kan du hos enkelte smykkeproducenter finde smykker, som både er designet til mænd og kvinder. Dette giver en flot samhørighed af stilarter, som går op i en højere enhed. Mange forbinder ofte en stor guldring med typer af mænd, som har autoritet og står for at sende et specielt budskab. Derfor er mænd med smykker ofte opfattet, som mænd der har en hård kant, men det kommer alt sammen an på det overordnede look og ikke mindst manden som bærer.

Mænd og smykker er en ny stor trend

Smykker viser i andre lande en vis status for manden. Det er en trend, som er kommet til Danmark og som er kommet for at blive. Mange mandlige musikere, skuespillere og modeller har også smykker på, som understøtter deres stil og deres kropsbygning. Nogle armbånd er designet brede ud fra mandens anatomi, hvor kvindelige armbånd er smallere og får kvindens hånd til at syne mindre. Man kan skrue op og ned for udtrykket og kropsbygningen med smykker. Mange kvinder vælger eksempelvis et ur, der er oversized for at syne mindre og mere maskulin. Dette er også tilfældet med mænd. Du kan derfor finde mange ure og armbånd, som får mandens arm til at syne større og bredere.

Følg herremoden med nye smykker til mænd

Smykker til mænd er et friskt pust. Mange mænd starter ud med et armbånd, fordi det kan gemmes væk modsat halskæder og ringe. Halskæder til mænd forbindes ofte med hundetegnet, som soldaterne har med i krig. Dette er med til at øge den maskuline mode og gøre den mere macho. Mange armbånd er designet som lavakugler med sten og mørke perler. Dette gør at de ikke fremstår feminine.