Har du en kamp med at putte dine børn?

Alle os med børn ved at det til tider, kan være svært at putte de små. Det kan være der er en god film i fjernsynet, som de ikke vil gå glip af eller måske har du gæster, som er lidt spændende. Uanset, hvad årsagen er kan det af og til være en kamp at få dem til at sove. Så hvorfor ikke imødekomme problemet med noget flot og sejt sengetøj? Har dit barn fået noget fedt sengetøj med motiver af noget, som betyder meget for dem, vil de have tendens til at glæde sig til at komme i seng.

Find sengetøj med dit barns idoler

Er din søn vild med Spiderman og din datter vild med Disney prinsesser, så kan du give dem sengetøj med disse motiver. Børn identificerer sig ofte med deres idoler. Du kan på den måde gøre dem glade, ved at lade dem sove i sengetøj prydet med deres idoler. Børn er meget kreative i en tidlig alder og de vil derfor også drømme meget. Så hvorfor ikke lade det sidste de ser være deres idoler.

Gør sengetiden sjov med historier

Hvis du vil være sikker på at kunne gøre puttetiden gnidningsfri, kan du gøre puttetiden ekstraordinær med en historie eller en opgave til dine børn. Det kan eksempelvis være at i skiftes hver aften til at fortælle en godnat historie om det, der er på sengetøjet. Er det eksempelvis sengetøj fyldt med forskellige Disney prinsesser, kan i vælge en hver, som i fortæller en historie om. På den måde vil der være nye historier at fortælle, hver gang i skifter sengetøj og hermed også motiver.

Allergivenligt og økologisk sengetæj

Vi er alle meget fælsomme over, hvad vores børn kommer i kontakt med i løbet af dagen. Derfor er sengetøjet ingen undtagelse. Dine børn skal have det bedste og de bør ikke eksponeres for kemikalier og giftstoffer, som der kan være i nogle typer af sengetøj. Du kan derfor gå på jagt efter sengesæt, som er lavet på økologiske og allergivenlige materialer, hvis du vil skåne dem. Nogle sengetøjsproducenter går mere op i kvaliteten end andre. Mærker som Södahl og HØIE går meget op i økologi og materialer, der er allergivenlige. Dit barn kan udvikle allergi i en tidlig alder, så der er ingen grund til at eksponere dem, så hurtigt som muligt.

Gør det hyggeligt at putte dine børn

Mange mener at børns sovevaner tages med i deres voksenalder. Derfor er det vigtigt at du giver dem stabile puttetider. Får dit barn ikke nok søvn, vil de højest sandsynligt blive irritable dagen efter. Får dit barn derimod nok søvn med stabile søvnrutiner kan det have en god effekt på deres indlærings evne og sprogbrug. Alle putterutiner handler dog i bund og grund om at du skal være nærværende, så dine børn ikke føler sig overset.