Tag på fisketur med familien

Så blev det weekend igen og der er derfor dømt kvalitetstid med familien. Det er meget forskelligt, hvordan jeg plejer at planlægge en hyggelig weekend med min familie. Nogle gange vil børnene gerne en tur i biografen og andre gange vil de gerne en tur i tivoli. MEN, som forældre er der nogle gange en stopklods for, hvor mange penge, man er villig til at bruge for en hyggelig weekend. Jeg prøver altid at være kreativ og finde på ting at lave, som ikke koster synderligt meget. Derfor fik jeg den gode idé at tage på fisketur!

Hvad skal du være opmærksom på inden din fisketur?

En af de ting, som jeg fandt ud af, var meget vigtigt at have styr på er at have det rigtige udstyr. Jeg er ikke en garvet fisker, så min viden indenfor at fange fisk er meget begrænset. Derfor gik jeg ned i en butik, som sælger fiskeudstyr og rådførte mig hos dem. Der er åbenbart meget stor forskel på at fiske ved kysten og fra en sø. Jeg have booket en jolle fra en af de lokale havne, så for vores vedkommende, var det meget udstyr til fiskeri i sø, der var relevant. Man bruger en bestemt type endegrej ud fra hvilken type fisk, man ønsker at fange. I søer er de mest almindelige ferskvandsfisk Aborre og Gedder. Jeg fik af vide, at man bruger forskelligt udstyr til at fange de forskellige typer af fisk, for at øge chancen for en succesfuld fangst.

Sørg for at finde det rigtige udstyr

Har du en fiskestang derhjemme, handler det alt sammen om typen af den line du og det endegrej, som du kommer på. Nogle fiskestænger, kan man forkorte, så de passer til den, som skal bruge den. Det er meget smart, når man har børn med at de kan tilpasses dem. Vi går ikke synderligt meget op i at fiske, men jeg ville gerne give mine børn en god oplevelse. Fra min omgangskreds har jeg hørt at børn hurtigt mister tålmodigheden og interessen, hvis de ikke fanger noget. Derfor er jeg glad for at jeg blev guidet til de typer af endegrej, som er børnevenlige.

Typer af endegrej der er børnevenlige

Swimbaits

Swimbaits er ofte udformet som en lille fisk af gummi. Den har en blød krop, som er let at bide sig fast i, men tillokkende bevægelser. Swimbaits har tre kroge for neden og én stor krog i ryggen, som gør det let for fisken at sidde fast på og kan anvendes i både sø og å.

Powerbait

Powerbait er godt at bruge i Put & take søer. Man bruger det i stedet for at smuldre brødkrummer og sætte på krogen. Powerbait er mere holdbart end brød og er lettere at forme. Det er et meget luftigt materiale, som kan være svært at få til at synke. Derfor er der mange, som tilsætter et lod at bly, for at få det til at synke dybere ned i søen.  

Woblere

Man kan anvende woblere på både kyst og i ferskvand. Det er derfor et meget alsidigt endegrej, som er meget effektivt at bruge mod de større rovdyr i vandet, som aborre, ørred og gedder. Jeg fandt ud af, at det er vigtigt at sætte sig ind i, hvordan wobleren ligger i vandet. Nogle er nemlig designet til at ligge højt i overfladen, når du haler ind, hvor andre ligger dybt.

Hvor kan du fiske henne med børn?

Børn fylder meget og de kan godt larme og være klodsede. Derfor skal man helst finde et sted, hvor man ikke kan genere nogle. Jeg forhørte mig i den lokale fiskebutik, hvor der er børnevenlige forhold. Mange vælger at betale lystbåd foreninger, men man kan også godt leje joller for én dag. For mig var det en succes og vi fangede et par fisk. Men næste gang vil vi hellere fiske med fast grund under fødderne, fra en bro eller inde fra bredden. Jeg fik at vide fra et vennepar, at det også er let at fiske med børn i en Put & take sø. Her behøver man ikke har meget forstand på, hvilken type af afgrund der er og hvor dyb søen