Fritidsaktiviteter har vi allesammen, hvad end du sparker til fodbolde, sluger reality på sofaen, løfter dæk som crosser, drikker vin & spiser delikatesser  eller hiver fisk ind med et shimano hjul, så laver vi alle noget når vi ikke går på arbejde. -Medmindre du er nybagt forælder naturligvis, for der når man altså ikke meget andet 🙂 
Som småbørnsfamilie kan det være svært at få tid til fritidsaktiviteter, både for os og ungerne, men faktum er at vi alle har tid når klokken ringer ud, både fra skole og arbejde. Så min aspiration er at den tid formøbles bedre og mere bevidst omkring hvad vi egentligt gerne vil bruge vores tid på, kontra hvad den tit ender med. 

Fritid er KUN afslapningstid? 

Hverdagen drøner derudaf herhjemme, og som alle ved, er oktober og november bare måneder hvor der ikke sker det store, andet end dagene bliver mørkere, også Halloween naturligvis. (sigh)
Jeg ser allerede nu ungerne krybe mere og mere indendørs, og ende med at bruge hele deres dag foran skærmen. 
Selvom det naturligvis også er min skyld, nu jeg ikke lige fik meldt dem til fritidsaktiviteter der i sommers.  Men apropo: Er det bare mig? -Men når jeg sidder midt i højsommeren og sipper aperol, så gider jeg virkelig ikke tænke koordinering omkring afhentning og aflevering til hockey, dans, og sang timer. -Er det bare mig? /Så utjekket planlagt altså. 

Når det er sagt, rammer børnene jo også et tidspunktet hvor det batteri de fik opladt i sommers er ved at være tomt, og det er bare tit  lige der hvor vejret og de kolde temperature sætter ind. Så jeg kan da godt forstå de kommer indendøre, der er da Ingen der gider bygge hule i regnvejr, “ -siger det bare”, Men derfor synes jeg alligevel ikke at de skal sidde bag en skærm hele vinterhalvåret. 

Afsti afsted – aktiviteter til børnene

For der er forskel på at have behov, og lade stå til. Det er den pointe og vane jeg vil lære min børn. 
Derfor satte jeg dem ned og tvang dem vælge noget der kan aktivere dem minimum 2 eftermiddage om ugen. Jeg vil naturligvis ikke køre min børn hårdt så de føler sig for travle og pressede, derimod skal de heller ikke blive dovne og dvaske. Vi kender alle det der med at vi har det bedre når vi er kommet afsted, både fordi vi får nye indtryk, og dermed vi får brugt vores hjerne, men mest af alt også fordi vi får noget reelt socialt samvær. 

Fast, sporadisk eller spontant?

Hvordan de har valgt at fordele deres aktiviteter, blander jeg mig ikke i, hvordan det rent praktisk skal kunne lade sig gøre, har naturligvis være min afdeling. Jeg har dog virkelig forsøgt at at være åben og imødekommende ift. deres valg, ønsker og drømme. Jeg har eksempelvis både en dreng der gerne vil fange sine egne fisk, en der gerne vil gå til musik og en stor der vil tage fotos. 
Nogle af de aktiviteter er ikke samme sted hver uge, eller  i samme tidsrum, men vi kan indbyrdes planlægge hvor og hvordan hver gang. Faktum er blot at de skal dyrke det og sætte tiden af til det og at vi andre støtter op og er tilskuer til hvad de skaber, uanset hvor kontinuerligt eller struktureret det er. 

Aktiviteter som familie 

Alle ungerne tog rigtig god imod den nye regel, efter at de forstod at der var frit valg på alle hylder, at der ikke var lektier og at det absolut ikke var en konkurrence. Derefter blev alle kids faktisk super begejstret! Det var utrolig inspirerende at se de små poder pludselig begynde at nærmest soul-searche, omkring hvilke behov, passioner og drømme de har lige nu, også lave en plan for at opnå dem. 


Til sidst foreslog vores mellemste pige, at hun godt ville have aktiviteter som familie.. (hvor typisk mellem-barn er det lige <3) 

Vi har derfor planlagt et nyt familie-råd, hvor vi skal vende familieaktiviteter og hvad vi alle sammen kunne tænke os at lave sammen. Jeg har hørt rygter om at overlevelsestur, paintball og golf er på programmet, og jeg som håbede på aktiviteter lidt mere hen ad massage og wellness, men lad os nu se. 

-Wish me luck!