Det kan være svært at finde flotte møbler, som er både praktiske og børnevenlige. Det er ikke altid at flot og børnevenligt går hånd i hånd. Derfor er der mange, som har svært ved at forene indkøb af møbler til hjemmet med de praktiske gøremål i hverdagen. Her på siden vil vi give dig en masse inspiration og ideer til, hvordan du kan gribe indkøb af møbler an med en børnefamilie.

Start med de vigtigste møbler

Det kan være en god ide at lave en plan over, hvilke møbler som er de vigtigste for jer i jeres hverdag. Disse møbler vil derfor være naturlige at starte ud med at indtænke børn i. Skal du eksempelvis ud at købe et nyt spisebord, så er der mange ting, som det skal kunne tåle at stå i mod med. Det er her i skal kunne spise mange måltider og hygge jer selv med små børn. Det er derfor vigtigt at du finder et bord, som ikke er sart og kan tåle at blive gjort rent mange gange. Derfor skal det ikke være et bord, som er for rustikt, så kluden hænger fast i bordet, når du skal tørre det af, efter hele børnefamilien har spist sammen.

Praktisk sofabetræk og runde kanter på møbler

Du bør også tænke på, hvilken sofa og sofabord i skal have i hjemmet. Har du meget små børn, vil det ikke være godt at have et sofabord med for skarpe kanter. Små børn tumler rundt og kan ikke styre deres bevægelser i den tidlige alder. Derfor vil der være en stor sandsynlighed for at de kommer til at vælte og måske slå deres hoved. Derfor vil et bord med bløde eller runde kanter være en god ide. Derudover vil det også være praktisk at tænke på, hvilket stof din sofa er lavet af. Har du små spædbørn eller børn i alderen op til 5 år, er der en stor sandsynlighed for at de spilder i sofaen eller gylper. Derfor skal din sofa helst være lavet af et materiale, som er let at vaske eller som er nemt at rengøre med en klud.

Møbler der er til at betale

Når du har fået børn, vil du automatisk prioritere dine penge meget anderledes end da du var alene. Derfor tænker du mere over, hvilke møbler som du bruger dine penge på. Det er derfor ikke holdbart at købe en sofa, som du bare skal have et års tid. Du køber derimod møbler, som du kan have i mange år frem. Det kan være vært at finde møbler, der er både holdbare flotte og sidst men ikke mindst er til at betale. Det du kan gøre er at melde dig ind i en masse grupper på de sociale medier. Her vil folk løbende slå op, hvis de skal af med deres møbler. Det er en nem måde at spare en masse penge på. Du kan også kigge i den blå avis eller andre tilbuds sider. En anden mulighed er på auktions sider eller på loppemarkeder. Du kan også finde netop de møbler du ønsker og strategisk vente til Black-Friday, hvor der altid er gode rabatter. Her kan du spare en stor andel af din formue på masser af rabatter og gode tilbud.